Taula Rodona: El diàleg entre cultures al Baix Llobregat

No ens han de fer por les diferències culturals, ens han de fer por les desigualtats socials.

Aquest podria ser el titular de la taula rodona que va tenir lloc el dijous 14 de gener en el marc de l’activitat que promouen els organitzadors del congrés EL BAIX LLOBREGAT A DEBAT. Els tertulians van insistir en la necessitat de revisar la llei d’estrangeria, en la necessitat de posar recursos per al desenvolupament de la llei i en la necessitat de construir un estat del benestar per a tothom com a única garantia d’integració i de convivència. També es va destacar el paper clau que han tingut els ajuntaments en l’articulació de polítiques orientades a reduir les desigualtats i el paper també clau de la societat, a través dels barris i dels diversos tipus d’associacions. L’acte va comptar amb una salutació de l’Il·lm. Sr. Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i de la Sra. Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que van destacar la importància que les persones immigrades han tingut històricament en la construcció del Baix Llobregat, així com el rol clau que han tingut els ajuntaments pel que fa a les polítiques d’immigració.

Persones convidades a la taula:

Dolors Comas, antropòloga, professora de la URV

Julián Carrasco, president de la FAVBaix

Najat Bensar, coord. de l’Assoc. de Dones El Farah, de l’Assoc. Intercultural Ibn Rochd, i de l’Assoc. ACCIS i de l’Assoc. de la mesquita Omar Ibn Khatab

Carles Bertran, responsable de migracions de CCOO de Catalunya i director del CITE

Mohamed Hammaoui, responsable de l’àrea d’immigració de la USOC

Samir Kollech, advocat d’AMIC-UGT

Adelina Cobos, moderadora, membre de la junta de CECBLL

Assistència a fila zero: Asociacion Cultural Inca-Perú, Asociación Cultural Al-Tauba el Islah de Cornellà de Llobregat, Associació per la memòria històrica i democràtica del Baix Llobregat i la Fundació Utopia

Taula Rodona: El diàleg entre cultures al Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar