Taula Rodona: Persistència de l’agricultura al Baix Llobregat

Incorporar coneixement a l’agricultura, és una garantia de futur.

El 24 de febrer de 2016 en el marc del congrés El Baix Llobregat a debat va tenir lloc a Santa Coloma de Cervelló la taula rodona “Persistència de l’Agricultura al Baix Llobregat” en la que es va tractar la situació actual de l’agricultura a la comarca i possibles alternatives de futur. L’obertura de l’acte va anar a càrrec de Conxita Sánchez, presidenta del CECBLL, que va fer una breu explicació del congrés, i d’Anna Martínez, primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Formaven part de la taula:

– Alfons Muñoz, representant de SOS LLOBREGAT i moderador de la taula

– Raimon Roda, gerent del Parc Agrari

– Lluís Parés, membre d’Unió de Pagesos

– Miquel Picart , president de la Fundació Agrícola Olesana

– Joan Casals, director de la Fundació Miquel Agustí vinculada a l’ESAB, UPC

A més, es va comptar amb una fila zero, diversa i representativa, que va enriquir el debat.

La pervivència del sol agrícola vers el creixement urbanístic, va ser una de les preocupacions expressades amb contundència. L’existència del Parc Agrari ha estat un baluard a la vall baixa per a la permanència de l’agricultura. Oportunitats com el “Banc de Terres”, la recerca en la millora de les espècies i de les millores en la producció es van apuntar com a noves possibilitats.

Un cant d’esperança va venir de la mà de considerar que la innovació científica i tecnològica, ens obren noves oportunitats . L’existència d’una de les dues Escoles superiors d’agricultura de Catalunya a la comarca, és una eina molt valuosa per potenciar els conreus, la comercialització i la innovació.

La reflexió comarcal respecte a la situació heterogènia de l’agricultura de regadiu i la de secà, la diversitat del territori comarcal des de Montserrat fins el mar es van constatar com a realitats que s’han d’abordar.

Es van assenyalar interessants noves iniciatives en matèria de comercialització directa dels productes com ara els mercats de pagès o alternatives d’elaboració dels productes agrícoles ja sigui a través de la indústria agroalimentària, vinícola i oleícola.

La taula rodona va ser un èxit d’assistència i de debat. Com ja és habitual en els actes del congrés, vàrem comptar amb la presència d’una relatora que va recollir tot el debat per incorporar-lo a la documentació del congrés. El conjunt d’intervencions i aportacions va ser enriquidor i es va recordar a les persones assistents que poden presentar comunicacions específiques en el procés congressual que es clourà els dies 8 i 9 de juliol.

Taula Rodona: Persistència de l’agricultura al Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar