Taula Rodona: El Canal de la Infanta, recuperació, reutilització i reciclatge d’un patrimoni

El Canal de la Infanta, com a patrimoni, podria ser un element d’articulació del territori

El 10 de març de 2016 va tenir lloc a la Biblioteca Marta Mata de Cornellà de Llobregat un nou debat promogut pel congrés el Baix Llobregat a Debat i l’Avenç de Cornellà.

En aquest cas, un grup d’arquitectes-urbanistes van plantejar quines possibilitats té el Canal de la Infanta quant a la seva recuperació i integració en la trama urbana dels municipis per on passa. Els ponents Miquel Roa, Fran Villaexcusa, Marta Carrasco i Jordi Rogent, van destacar:

  • El Canal, pel seu traçat de pendent mínim, és una oportunitat per crear un itinerari “tou” destinat a vianants i bicicletes, que connecti els diversos municipis des de Molins de Rei fins el mar, a Barcelona.
  • Vista la vinculació entre el canal i altres espais exteriors de valor, com el riu o la serra de Collserola, el Canal de la Infanta podria fer també el paper d’articular aquesta espais i, fins i tot, d’unir les dues ribes del riu Llobregat, poc connectades en aquest tram del seu curs.
  • Treballar amb seny faria possible conjugar les necessitats de planejament i les necessitats de protegir el patrimoni, i això beneficiaria ambdós extrems.

La taula va comptar també la intervenció de Lluís Fisas, pagès agroecològic que va posar l’accent en el fet que el Canal és una infraestructura en ús i que la seva patrimonialització s’ha de fer tenint present aquest aspecte.

Taula Rodona: El Canal de la Infanta, recuperació, reutilització i reciclatge d’un patrimoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar