Exposició “Olorda: una història compartida”

La III Setmana del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat versa sobre el tema“Santa Creu d’Olorda: Patrimoni i paisatge”.

L’1 de gener de 2016 va fer 100 anys que aquest antic municipi es va dividir entre Sant Feliu, Molins i Sarrià. L’Arxiu Municipal de Molins de Rei, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i el Centre d’Estudis Comarcals vam pensar que aquest centenari podia ser una bona ocasió per aprofundir en el coneixement d’aquest territori tan proper. Per això vam creure que una bona eina seria coproduir i realitzar una exposició sobre l’evolució del paisatge i la història d’aquest terme.

L’exposició que porta per títol «Olorda, una història compartida» es va inaugurar el 22 de setiembre al Palau Falguera de Sant Feliu, donat així el tret de sortida a la resta d’activitats de la III Setmana del Patrimoni, però després la mostra  anirà cap a Molins de Rei, circulant per diverses seus d’ambdós municipis, ja que la temàtica (la dissolució del municipi de Santa Creu d’Olorda), vincula les dues vil·les.

L’exposició està organitzada en quatre parts: el  territori (els recursos naturals, l’evolució del paisatge, l’acció humana i l’aprofitament dels recursos, etc.); la història d’aquestes terres (des dels primers jaciments prehistòrics fins a les aplecs de Santa Creu i la Salut); les masies (amb els tipus d’explotació i vida quotidiana) i el procés de divisió del terme municipal.

Les persones que han fet possible els continguts de l’exposició són, Josep M. Gelabert (Arxiu Comarcal), Esther Hachuel (CECBLL), David Lobato (Arxiu Municipal de Molins de Rei), Luz Retuerta (Arxiu Comarcal) i Conxita Solans (CECBLL)

Sant Feliu de Llobregat: podreu veure aquesta exposició del 22 de setembre al 16 d’octubre al Palau Falguera en horari de dimarts a dissabte de 18 a 20 h, i els diumenges i festius de 11 a 14 h. 

Molins de Rei: l’exposició estarà del 14 al 30 de novembre a la Federació Obrera en horari de dilluns a divendres de 16 a 22 h.

Fotografies extretes de Fet a Sant Feliu

Exposició “Olorda: una història compartida”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar