Activitats entorn al centenari de la desaparició de Santa Creu d’Olorda

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, en col·laboració amb l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, ha tingut un paper actiu en la III Setmana del Patrimoni de la capital de la comarca. A més de l’exposició ja ressenyada en aquest butlletí, hem organitzat dues activitats més sobre l’antic municipi de Santa Creu d’Olorda.

El divendres 23 va tenir lloc, a la sala d’actes de l’Arxiu, la conferència “Els camins històrics de Santa Creu d’Olorda i l’aprofi­tament dels recursos” a càrrec del geòleg Jordi Corregidor, a la qual van assistir prop de 60 persones. El conferenciant va posar de manifest la facilitat amb què encara avui dia podem resseguir els camins antics a la serra de Collserola, dins l’antic terme de Santa Creu, i el patrimoni que existeix en el marc d’aquesta xarxa (cabanes i murs de pedra seca, pous de glaç, fites, etc).

En el marc d’aquesta conferència es va inaugurar una mostra inèdita de documents.  “Originals de Santa Creu d’Olorda”  és el títol de l’exposició produïda per l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Hi trobarem pergamins, documents en paper, fotografies, dibuixos, mapes i llibres custodiats per l’Arxiu. L’exposició es pot visitar fins al 30 d’octubre en horari de dilluns a divendres de 9 a 14:30 h i a partir del 3 d’octubre també els dilluns i els dimecres de 16 a 19 h.

D’altra banda, el dilluns 26 de setembre va tenir lloc al Centre Cívic Mas Lluí, una taula rodona titulada “Santa Creu d’Olorda: patrimoni i paisatge”. L’objectiu era que diversos especialistes expliquessin quins són els valors del territori d’Olorda en clau mediambiental, geològica, arqueològica i històrica. Per això van participar Séan Cahill, biòleg del parc natural de Collserola, Engràcia Miquel, del Camp d’aprenentatge de can Santoi, Jordi Jiménez, arqueòlg, Josep M. Gelabert, historiador i arxiver, Conxita Solans, historiadora i membre del Centre d’Estudis Comarcals i Esther Hachuel, historiadora i membre del Centre d’Estudis Comarcals, que va fer de moderadora.

Fotografies extretes de Fet a Sant Feliu

Activitats entorn al centenari de la desaparició de Santa Creu d’Olorda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.