Nova reunió per a la constitució d’una xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat va convocar una nova reunió per a la futura constitució de la Xarxa de Memòria Democràtica que aglutinarà  tant associacions, com institucions i persones que actuen al Baix Llobregat en l’àmbit de la memòria democràtica.

Els orígens d’aquesta xarxa els trobem en el congrés “El Baix Llobregat a Debat”, quan el Centre d’Estudis Comarcals detecta la necessitat de reunir a tots aquells agents que treballen la memòria democràtica a la comarca. A aquesta reunió, que va tenir lloc el 6 de maig de 2016, van assistir entitats memorialistes i arxius i ajuntaments que treballen la memòria. Ens van acompanyar l’alcalde de Sant Feliu, la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i el conseller comarcal de Cultura i Memòria. Allà el Consell Comarcal va prendre el compromís de tirar endavant la creació de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

És per això que el dia 1 de desembre es van fer a la seu del Consell sengles reunions  explicatives d’aquest propòsit amb representants d’ajuntaments i amb entitats.

Per pertànyer a la Xarxa caldrà formalitzar explícitament l’adhesió i es crearà una secretaria tècnica que impulsarà i coordinarà el projecte i de la qual el CECBLL en farà part.

El Baix Llobregat s’ha caracteritzat històricament per l’existència de moviments socials molt actius en defensa de la democràcia, l’equitat, la justícia i la solidaritat. Aquest ric teixit social ha donat lloc, entre d’altres, a una sèrie de línies d’actuació en matèria de recuperació de la memòria democràtica centrades en la recerca, la divulgació i la commemoració. Totes elles han confluït cap a la recuperació de la memòria d’aquest territori caracteritzat per les lluites socials, especialment durant el franquisme i la transició. El perfil d’aquestes actuacions és generalment d’àmbit local i ara, amb la Xarxa, per primer cop anirem cap a un perfil comarcal.

 

Nova reunió per a la constitució d’una xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar