Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses

josep-olivaEl 18 de desembre, en el marc de la 43a. Fira Avícola del Prat, es va lliurar el Premi “JOSEP OLIVA” a la cultura i la tradició pageses que convoca cada any l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Aquest premi vol reconèixer a les persones i entitats  que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica en aquests inicis de segle.

El Jurat d’aquest Premi ha estat format per Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament del Prat, Sergi Alegre, regidor de Promoció de la ciutat de l’Ajuntament del Prat, Raimon Roda, gerent de Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, Anna Gras, directora de l’Escola d’Agricultura de la UPC, Martí Sucarrats, coordinador comarcal d’Unió de Pagesos i Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Aquest any s’han presentat 8 candidatures al premi: Agustí García Santafe, pagès i representant del Mercat de Pagès del Prat; l’equip tècnic del projecte LIFE 96/ENV/E/264, projecte que va significar l’arrencada definitiva del Parc Agrari del Baix Llobregat; Gemma Tribó Traveria, historiadora que ha fet recerca sobre l’agricultura del Baix Llobregat; la societat Oliveraire Palomar Olesana que treballen per donar a conèixer el seu oli i la seva varietat d’oliva; el projecte ‘De l’Hort a la Biblioteca’, engegat l’any 2013 per la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi, i que es tracta de potenciar el consum dels productes del Parc Agrari a través de les 13 biblioteques adherides al projecte; les Bodegues ca n’Estella de Sant Esteve Sesrovires, una bodega de reconeixement mundial i d’on ha sortit el millor Chardonnay; l’associació de defensa vegetal d’horta del Baix Llobregat i l’associació de defensa vegetal de fruita del Baix Llobregat, associacions que tenen per objectiu assessorar per la lluita contra les plagues i les malalties dels cultius; i l’associació Cubat, formada per 9 restaurants de la comarca que treballen amb productes del Parc Agrari, productes de proximitat.

Enguany, el guanyador ha estat l’equip tècnic del projecte Life 96 ENV/E/264 “Conservació, millora i promoció econòmica de la zona agrícola periurbana de la regió metropolitana de Barcelona”.

La denominació del Premi vol ser un reconeixement a un ciutadà pratenc, en Josep Oliva, que amb la seva trajectòria vital va fer d’aquests valors una manera de treballar la terra i de donar, des de la seva condició de pagès, sentit cívic a la seva aportació a la col·lectivitat.

Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES