PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PARTICIPATIU “Orgull de Baix, Memòria de paisatge”

Dijous 9 de febrer a les 18h. al Centre Cívic Mas Lluí (C/Estelí, 10 de Sant Feliu de Llobregat)

“Orgull de Baix, Memòria de paisatge” és un treball de creació col·laborativa que convoca un grup de persones majors de 65 anys i un grup de joves adolescents de diferents poblacions del Baix Llobregat per a participar en un procés de recuperació de la memòria històrica del passat agrícola i ramader de la comarca, en el qual ells seran alhora els autors i els protagonistes.

Per a portar a terme “Memòria de paisatge” fem una crida pública entre la ciutadania del Baix Llobregat per a seleccionar els 30 participants del projecte. Busquem 10 joves de 3er i 4rt d’ESO, i 20 persones grans, de 65 anys en endavant, que estimin el territori i vulguin participar en l’experiència. La data límit per inscriure’t al procés de selecció és el proper 17 de febrer i es pot fer a través d’aquest formulari.

Iniciarem el procés el proper 23 de febrer organitzant als participants en equips de 3 persones, dues persones grans i un adolescent, i convidant-los a prendre part d’una sèrie de tallers, guiats per professionals del documental audiovisual, que celebrarem al llarg de cinc sessions. L’objectiu d’aquest tallers és convertir cada equip en una unitat de recerca i producció documental encarregada de descobrir i recuperar històries sobre la memòria i la transformació del paisatge de la comarca. Per a aconseguir-ho, buscaran testimonis que els parlin d’aquest passat, i també material fotogràfic i/o fílmic que es pugui trobar en possessió de particulars, i/o dels arxius municipals.

Al final del procés cada equip produirà un micro-documental de 2-3 minuts que entrarà a formar part de la web d’Orgull de Baix. Les peces es filmaran i muntaran amb dispositius mòbils. Aprofitarem el fet intergeneracional perquè els adolescents ajudin als més grans a adquirir competència amb els dispositius digitals, mentre que els grans ajudaran als joves a millorar la seva competència com a narradors i comptadors d’històries.

El procés es durà a terme en una sèrie de tallers setmanals de 3 hores, per a la coordinació i fixació d’objectius, més una sèrie d’hores de treball independent de cada equip amb la mentoria i coordinació dels responsables de l’activitat. L’espai de treball comú serà el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PARTICIPATIU “Orgull de Baix, Memòria de paisatge”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.