ORGULL DE BAIX. MEMÒRIA DE PAISATGE

A la seu del CECBLL al Centre Cívic Mas Llui,  s’està duent a terme els tallers d’un nou projecte col·laboratiu “Orgull de Baix. Memòria de paisatge”.

Aquest projecte dut a terme per la gent de Al Pati Produccions, és un treball de creació col·laborativa que convoca un grup de persones majors de 65 anys i un grup de joves adolescents de diferents poblacions del Baix Llobregat per a participar en un procés de recuperació de la memòria històrica del passat agrícola i ramader de la comarca, en el qual ells seran alhora els autors i els protagonistes.

Ja s’han format 9 equips de treball formats per  3 persones, dues persones grans i un adolescent, vinguts d’arreu de la comarca que treballen plegats per a recuperar capítols de la memòria agrícola de la comarca.

L’objectiu d’aquest tallers és convertir cada equip en una unitat de recerca i producció documental encarregada de descobrir i recuperar històries sobre la memòria i la transformació del paisatge de la comarca. Per a aconseguir-ho, buscaran testimonis que parlin d’aquest passat, i també material fotogràfic i/o fílmic que es pugui trobar en possessió de particulars, i/o dels arxius municipals.

Al final del procés cada equip produirà un micro-documental de 3 minuts que entrarà a formar part de la web d’Orgull de Baix. Les peces es filmaran i muntaran amb dispositius mòbils i per això s’aprofitarà el salt inter generacional perquè els adolescents ajudin als més grans a adquirir competència amb els dispositius digitals, mentre que els grans ajudaran als joves a millorar la seva competència com a narradors i contadors d’històries.

ORGULL DE BAIX. MEMÒRIA DE PAISATGE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES