PRIMER DIÀLEG LLOBREGAT-BESÓS-BARCELONA

ESTRATÈGIES COMARQUES METROPOLITANES

El 25 de maig va tenir lloc a la seu del CECBLL el primer diàleg sobre el fet metropolità del triangle Besòs- Llobregat- Vallès.  El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha organitzat, conjuntament amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), aquesta trobada on també hi van participar representants del Fòrum Gramma i de Via Vallés.

Aquesta primera trobada ha servit, sobretot, per tenir una visió general de l’estat de la qüestió i contrastar les diferents visions sobre com la ciutadania de les diferents comarques es relaciona amb l’entorn metropolità. Les infraestructures, l’habitatge, els llocs de treball, la mobilitat, els serveis que s’ofereixen, o els límits territorials acaben definint les relacions que es produeixen entre municipis de diferents comarques. Com s’aborda el fet metropolità? Existeix, a més, una identitat metropolitana? Quines diferències hi ha entre les societats del Baix llobregat, del Besòs, del Vallès o de Barcelona? Tot i formar part de la mateixa realitat urbana, com es relacionen els municipis i la seva ciutadania?

Per continuar amb aquesta trobada,  s’organitzaran dues activitats més  amb l’objectiu de fomentar la reflexió, el debat i els acords comarcals i amb l’entorn territorial immediat, per contribuir a promoure un model modern i eficient d’organització territorial de Catalunya, que faciliti l’assumpció dels objectius i les il·lusions que s’han anat desgranant al llarg del procés congressual El Baix Llobregat a Debat.

 

PRIMER DIÀLEG LLOBREGAT-BESÓS-BARCELONA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar