PRIMER I SEGON ITINERARIS DE LA GUIA “EL RIU MÉS TREBALLADOR”

Els dies 13 i 27 de maig van tenir lloc els dos primers itineraris dels sis previstos a la guia El riu més treballador. En ambdues ocasions hi va haver una participació d’una trentena de persones.

L’itinerari del dia 13 va ser al Molí de Broquetes a la Colònia Sedó. Vam seguir el camí que feien servir els treballadors d’Esparreguera per anar a la Colònia i un cop allà vam caminar pel seu interior fins arribar a la resclosa. De retorn vam veure el canal de desguàs. Aquest itinerari incloïa la visita al museu de la Colònia Sedó, on vam poder veure les instal·lacions energètiques amb la turbina que va funcionar fins al tancament de la fàbrica el 1980.

El dia 27 l’itinerari va transcórrer per la resclosa i la central hidroelèctrica d’El Cairat. Partint de l’estació de FGC de l’Aeri de Montserrat vam fer el camí paral·lel al riu que va ser emprat durant l’edat mitjana per transportar la sal del Bages fins a Barcelona, anomenat “Camí de la Sal”. Vam arribar fins la resclosa i l’edifici de la central hidroelèctrica, la primera de les anomenades de peu de presa de Catalunya. Actualment la central està en servei i produeix 2300 kw/h, sent la més potent del Baix Llobregat.

Ambdós itineraris han estat perfectament guiats per Adelina Cobos, membre de la junta del CECBLL.

 

PRIMER I SEGON ITINERARIS DE LA GUIA “EL RIU MÉS TREBALLADOR”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar