Històries orals, recull de testimonis de la Guerra Civil espanyola i la postguerra de Pallejà

pallejà0022El 31 de maig, en representació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Gemma Tribó va visitar l’Institut de Pallejà on li van lliurar un resum de les diverses entrevistes que havien realitzat els alumnes del període de la guerra civil i la postguerra immediata. Els nois i noies de quart d’ESO i de primer de batxillerat, animats per les seves tutores la Neus Valldeperes i l’Aurora,  havien  viscut experiències  molt interessants i intenses  gràcies a les entrevistes realitzades a familiars, a avis, àvies, besavis i besàvies sobre aquells anys tant difícils.

Aquest recull d’experiències, que es guardarà al centre de documentació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat,  és testimoni  de vivències dures i diverses, i enriqueix el coneixement col·lectiu que tenim sobre la història del període.  Des del Centre agraïm la confiança depositada en nosaltres i valorem el treball innovador i de compromís en la recuperació de la memòria democràtica de la comarca  que desenvolupa el seminari de Ciències Socials de l’Institut. Així mateix, els animem a continuar realitzant experiències educatives innovadores com aquesta, que ajuden a conèixer millor  l’entorn i a estimar, gràcies a l’aprenentatge actiu i experimental,  la història de la comarca.

Històries orals, recull de testimonis de la Guerra Civil espanyola i la postguerra de Pallejà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES