S’INICIEN ELS ACTES DEL CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA

Aquest mes d’octubre s’han iniciat els actes de commemoració del centenari de la Revolució Russa (1917) a Sant Feliu de Llobregat, en el que hi estem participant diverses entitats i associacions de la ciutat. El Centre d’Estudis i l’Arxiu Comarcal han organitzat els tres primers actes d’aquesta commemoració. Així el dia 17 d’octubre es va obrir al públic l’exposició “Els ‘Niños de la Guerra’ expliquen la seva vida, expliquen la teva història”, una mostra que recorre la trajectòria dels gairebé 3.000 nens i nenes espanyols que, els primers mesos de 1937, van ser evacuats a la Unió Soviètica per protegir-los de la guerra d’Espanya.

El dia 25 es va presentar el llibre Trenes Tallades. Memòries d’una nena de Rússia, de la mà de la seva autora Roser Rosés, que als seus 91 anys ens va explicar els anys d’exili forçat d’una nena de 12 anys a la que els pares van enviar a la URSS per protegir-la de la guerra civil. La va presentar una magnífica Maite Carranza que va interpelar diverses vegades a l’autora i va llegir fragments de l’obra.

El dia 26 d’octubre es va fer una taula rodona amb nenes de la guerra a l’Arxiu Comarcal. Eren  la Vicenta Alcover, la Teresa Alonso, la Roser Rosés i la Rosa Ortíz, nenes totes elles de més de 80 anys que van voler compartir les seves experiències com a nenes emigrades a la URSS. L’acte també va comptar amb una visita comentada a l’exposiicó a càrrec de Josep Fernández, cap de l’Àrea de fons històrics de l’Arxiu Nacional.

Els actes del centenari continuaran durant el mes de novembre amb dues conferències a l’Ateneu Santfeliuenc, una projecció al Cinebaix i el nostre lluiRL’art del mes de novembre amb el recital de textos de poetesses russes, a càrrec de Miriam Cano.

S’INICIEN ELS ACTES DEL CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar