L’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària” a Sant Feliu de Llobregat

L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària”de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner s’ha pogut visitar a la seu del Centre d’Estudis del 18 fins al 29 de desembre. Aquesta mostra és fruit d’un projecte que relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. Està estructurada en 5 grans blocs: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer o Maria-Mercè Marçal. Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura.

El projecte també incorpora una pàgina web amb més elements patrimonials i textos dels que hi ha a la mostra: www.patrimonioblidat.cat

Aquesta exposició ha visitat diferents punts de la nostra geografia durant el 2016 i 2017 i es preveu que itinerarà durant tot l’any vinent.

 

L’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària” a Sant Feliu de Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar