ITINERARI MOLÍ DE BROQUETES – COLÒNIA SEDÓ “BIS”

El passat dissabte 17 de març, i seguint la guia El riu més treballador, va tenir lloc la repetició del primer dels sis itineraris per conèixer l’aprofitament energètic del curs baix del riu que dona nom a la nostra comarca. El fet de repetir el que va ser el primer dels itineraris ha estat degut a l’interès del tema i per la demanda de persones interessades, per haver-se perdut el primer o per voluntat de repetir-lo.

Així, aquell matí de final de primavera, amb temperatura agradable i cel mig ennuvolat, 28 persones, guiats per l’Adelina Cobos, vam fer els 4.5 Km d’anada i tornada des de l’Església d’Esparreguera fins les instal·lacions de la Colònia Sedó fent el camí que feia el personal de la fàbrica per anar a treballar, alternant camí de muntanya amb les seves pendents, i trams de la vella carretera a Olesa.

A mitja visita, i coincidint amb el descans per esmorzar, els esparreguerins Joana Llordella i Xavier Mas, membres de la nostra entitat, van explicar i presentar l’Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn, de recent creació, destacant el seu patrimoni industrial, referent essencial per explicar el procés d’industrialització del nostre entorn. Va ser un bon complement als sempre autoritzats comentaris, entusiastes i didàctics, de Javier Morata, autor de la guia i ànima científica del projecte.

Després de caminar pel recinte d’aquella fàbrica que era un poble i d’aquell poble que era una fàbrica, la cirereta del pastís va ser la visita guiada al seu Museu, veient i tocant canals, turbines, tubs, telers, llançadores… les imatges de les quals ja tenim a la retina i les explicacions a la memòria.

ITINERARI MOLÍ DE BROQUETES – COLÒNIA SEDÓ “BIS”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar