Sabíeu que… d’abril

SLIDER_concurs-07

Sabíeu que les primeres notícies documentades de les passions d’Olesa i Esparreguera daten dels segles XVI i XVII?

Segons l’article “Les representacions de la Passió al Baix Llobregat” de la Lenke Kovács publicat a la revista Materials del Baix Llobregat número 14, la Passió d’Olesa de Montserrat té els seus orígens en un consueta de l’any 1540, un llibre o quadren de paper que contenia els diàlegs de la representació, acompanyats per les acotacions escèniques corresponents. I laprimera notícia documental conservada de la Passió d’Esparreguera data de l’11 de març de 1611 i correspons a una carta en què un veí de Sant Llorenç d’Hortons anuncia als seus familiars esparreguerins la seva intenció de venir a veure la Passió.

Sabíeu que… d’abril

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar