Manresa acull la XIV edició del Recercat

Els dies 13, 14 i 15 d’abril la capital del Bages ha acollit la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana “Recercat 2018”, en qualitat de Capital de la Cultura Catalana.

Organitzat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Centre d’Estudis del Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Recercat és una oportunitat per donar a conèixer a la ciutadania la tasca d’investigació dels gairebé 400 centres de recerca de tot Catalunya.

Al llarg d’aquests tres dies el programa va oferir un ampli ventall d’activitats obertes a tothom,  i una fira d’entitats on s’hi van exposar les publicacions i activitats dels més de cent centres d’estudis que hi van participar.

El divendres 13 d’abril el Centre d’estudis Comarcals del Baix Llobregat va participar en la presentació de l’audiovisual “Orgull de baix, Memòria de paisatge”, produït per El Pati amb la col·laboració del CECBLL que va anar a càrrec de d’Isabel Fernández, directora del documental, i de Carles Riba, membre de Junta de la nostra entitat.

També es van lliurar els premis Recercat, que en aquesta edició guardonaren en la modalitat d’entitat, a la Fundació Bosch i Cardellach i, en el premi a la persona, a Xavier Sitges i Molins. En tots dos casos es vol reconèixer la llarga trajectòria de recerca, investigació i difusió del patrimoni de les comarques de la Catalunya Central que han dut a terme els dos guardonats.

 

Manresa acull la XIV edició del Recercat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar