PRIMER ITINERARI “EL BAIX LLOBREGAT, FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA”

El segon volum dels itineraris de l’Aigua al Baix Llobregat de la col·lecció Camins d’Aigua ja ha sortit a la llum i de la mateixa manera s’han iniciat les passejades pels entorns de les infraestructures d’abastament.

El primer itinerari el vam gaudir el dissabte 2 de juny.  El punt de trobada va ser l’estació de metro de Can Boixeres, de la linea 5, des d’on ens vam dirigir a l’aqüeducte de Can Nyac o del Torrent d’en Farré, que ja era visible des de la superfície de l’estació del ferrocarril subterrani. Vàrem creuar l’aqüeducte per sota i vam pujar per un sender que ens portà fins el carril de sortida de la Ronda de Dalt, arribàrem a la Masia de Can Cervera. Des d’aquest indret travessarem el camí de Can Clota per accedir a la part alta de l’aqüeducte de Can Clota i creuàrem el barranc del mateix nom.

A continuació transitàrem pels carrers de Josep Gras, de la Mina, de Vinarós i pel carrer Aigües del Llobregat. Travessarem la N-340 per sota del pont del Torrent Gornal i continuarem per l’Skatepark de les Corts fins a la central de bombament de Collblanc.

Tot seguit avançàrem per l’avinguda d’Albert Bastardas fins a l’avinguda de la Diagonal, després de travessar-la ens endinsàrem pel Parc Cervantes, un cop creuada l’avinguda d’Esplugues assolírem un petit cim el dipòsit de Finestrelles a la cota 130, per accedir fins la cota 176.

Des del turó de Finestrelles arribàrem a l’avinguda Muntanyenca, i a través del carrer Amadeu Vives que ens acostà fins la cota 200 del dipòsit .

Caminàrem 7 quilòmetres, entràvem i sortíem de municipis baixllobregatins, de l’Hospitalet i de Barcelona, aquesta realitat metropolitana tan concreta, se’ t fa més plausible anant a peu. El transport públic: Metro i Trambaix, també ens va ajudar a copsar aquest continuum urbà que necessita xarxes de transport, xarxes d’abastament d’aigua i de les residuals i xarxes de subministraments energètics.

De la mà del Javier Morata, l’Adelina Cobos i la Teresa Barragán, anem aprenent a peu de carrer el paper indispensable que aquest riu Llobregat ha jugat i juga al llarg de la història per a la vida de les persones  de la comarca i de les del cap i casal de Catalunya: Barcelona

Amb el suport de:

 

PRIMER ITINERARI “EL BAIX LLOBREGAT, FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.