30 anys de Consell Comarcal del Baix Llobregat

El dia 16 de juliol, a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat es va celebrar l’acte de commemoració del 30è aniversari de la seva constitució. L’acte va comptar amb la presència de tots els presidents i la presidenta que ha tingut la institució: José Montilla Aguilera, Jose Luís Morlanes Galindo, Rosa Boladeras Serraviñals, Joaquim Balsera García, i l’actual president Josep Perpinya i Palau, a més de consellers i conselleres dels grups polítics que han format part del Ple de l’entitat al llarg de la seva història, així com representants dels sindicats, associacions i entitats vinculades amb el Consell Comarcal.

Una delegació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, formada per Conxita Sánchez, Genoveva Català, Jaume Bosch i Esther Hachuel, van assistir a aquest acte.

Els presidents i la presidenta van posar l’èmfasi en el fet de que el Baix Llobregat és una comarca que sempre ha teixit consensos i complicitats, que ha fet política amb visió de conjunt i de la mà dels ajuntaments, amb capacitat de pacte i negociació fins i tot des de la discrepància. Totes les intervencions van destacar el valor d’un territori històricament lluitador, que ha aconseguit sortir de la crisi adaptant-se a les necessitats i als reptes de futur.

Josep Perpinyà, l’actual president, va parlar dels projectes que actualment estan impulsats des del Consell Comarcal com, la creació del Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones, la signatura d’un nou conveni marc per al desenvolupament integral de les Muntanyes del Baix, la posada en marxa de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i l’aprovació de la constitució del Consell de la Salut del Baix Llobregat i del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat, dos òrgans de participació sectorial pioners a nivell comarcal i de Catalunya.

Fotografies extretes de la web del Consell Comarcal del Baix Llobregat

30 anys de Consell Comarcal del Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.