Inaugurada l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge de Catalunya”. Conferència Carme Sanmartí “Masos, dones i vida familiar”

Dijous 6 de setembre de 2018 a la seu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge de Catalunya”. Un dels comissaris, Ferran Estrada, va fer una visita guiada a l’exposició.

Catalunya és un país amb una gran diversitat de paisatges, producte de la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge. L’exposició analitza aquesta interacció en diversos contextos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà. l’horta i les planes de regadiu.

L’exposició ha estat impulsada i concebuda per  l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i  produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Institut Ramon Muntaner mitjançant ajut de l’Obra Social de ‘La Caixa’.

En el mateix acte vam poder gaudir de la conferència “Masos, dones i vida familiar” a càrrec de la historiadora Carme Sanmartí, on ens va oferir una visió dels elements principals de la institució social i econòmica que son els masos, posant l’èmfasi en el nucli de la família i el valor del treball de les dones.

Inaugurada l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge de Catalunya”. Conferència Carme Sanmartí “Masos, dones i vida familiar”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar