REPETIM EL 5è ITINERARI DE “EL RIU MÉS TREBALLADOR” A LA CENTRAL SEDÓ

El dissabte 22 de setembre es va fer el cinquè Itinerari de l’Aigua per conèixer la historia del Canal Sedó. A partir de 1886, Antoni Sedó va fer construir un canal per dotar d’energia elèctrica una petita fàbrica de carbur de calci situada a Corbera de Llobregat, propietat de A. Saforcada i Cia. El canal captava les aigües del riu a l’alçada de Castellbisbal (entre Martorell i Sant Andreu de la Barca)  i les conduïa a la fàbrica de Corbera, situada a prop del riu, entre Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

En Javier Morata ens va explicar la importància del carbur de calci per il·luminar les viles i ciutats durant els anys que precediren la electrificació del país gràcies a les centrals  hidroelèctriques, que fins els anys vint del segle passat no va ser realitat. I ho feu explicant-nos les vicissituds i la història de la  petita central hidroelèctrica de Corbera i del Canal Sedó.

L’itinerari va ser molt interessant, gràcies Javier. L’únic que va fallar va ser la calor: en feia molta!

 

 

 

REPETIM EL 5è ITINERARI DE “EL RIU MÉS TREBALLADOR” A LA CENTRAL SEDÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.