El CECBLL present a l’Itinerari del Ferret

El diumenge 14 d’octubre el nostre Centre va estar representat, mitjançant Francesc Ollé, a l’acte de presentació de l’itinerari i primera sortida de El Ferret, itinerari del carst. L’activitat era convocada per l’Ajuntament de Begues, pel CIPAG (Col·lectiu per a la investigació de la prehistòria i arqueologia del Garraf – Ordal), entitat que lidera Manel Edo, i pel Parc del Garraf.

En un matí amb cel insegur, uns quaranta assistents van sortir de la masia de can Sadurní de Begues a fer el recorregut, per tota mena de camins, de poc més de 5 Km però que va tenir una durada total de 4 hores i mitja, acompanyat de les explicacions científiques de Josep M. Cervelló. A més de gaudir del paisatge d’aquesta part del parc natural, es van visitar els 11 punts d’interès següents: la cova de can Sadurní, la mina de sal de llop, la drecera del rascler i mirador, l’avenc de can Sadurní, el pla del Sot d’Ossos, la dolina i avenc de les Alzines, el coll de la creu d’Ardenya, el pla i la barraca d’Ardenya, el dolmen d’Ardenya, l’antic camí Vallirana-Begues, i el forn de calç de can Sadurní.

El nom de el Ferret és en memòria del beguetà Francesc Ferret, imprescindible col·laborador de Norbert Font i Sagué, personatge aquest que la nostra comarca ha de reivindicar pels valuosos estudis deixats sobre geologia, hidrologia i espeleologia als  pobles d’aquest entorn.

A cavall entre la geologia i l’arqueologia, entre el parc del Garraf i el de les muntanyes d’Ordal, entre Begues i Vallirana han estat presents temes com el carst, avencs, dolines, forns de calç, dòlmens, elements de pedra seca i altres. L’acte va acabar amb degustació de la cervesa artesanal i autòctona L’Encantada.

Aquesta activitat es farà regularment cada segon diumenge de mes i és oberta a tothom, per tant és una bona manera de descobrir i gaudir d’aquesta part de la comarca.

 

El CECBLL present a l’Itinerari del Ferret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES