Presentació del llibre “Construyendo dignidad: del Barrio a la Ciudad”

L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat va acollir la tarda del dia 22 d’octubre una nova presentació del llibre d’Àngel Merino Benito, Construyendo dignidad: del Barrio a la Ciudad, presentat pel professor de sociologia de la UAB, Óscar Rebollo.   El llibre es una aproximació a la història del moviment veïnal al barri de La Salut de Sant Feliu editada per l’Associació La Mordida Literaria. L’obra arrenca l’any 1974 fins al 1981 i es divideix en quatre capítols: el primer explica què és el moviment veïnal com a fenòmen social durant la transició democràtica, ja que segons l’autor és el “moviment ciutadà més important de la història”. El segon es centra en les lluites veïnals de Sant Feliu, com la dels treballadors de l’Hispano Suiza quan va tancar la fàbrica, la lluita per aconseguir un ambulatori i les protestes ciutadanes per l’educació. El tercer capítol del llibre parla del barri la Salut i de com l’associació de veïns va millorar el barri. I el darrer, narra les accions ciutadanes així com la construcció d’espais democràtics. Àngel Merino explica la història des del rigor acadèmic però també ho fa des del coneixement directe com a protagonista dels fets i les lluites que narra en el  llibre.

 

 

Presentació del llibre “Construyendo dignidad: del Barrio a la Ciudad”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar