IX JORNADES DE PATRIMONI A SANT JOAN DESPÍ

El concepte de patrimoni és clarament androcèntric, reflecteix uns discursos i unes narratives amb els ulls dels homes. Vincula l’herència del passat a la transmissió paterna. Altrament parlaríem de matrimoni. Diversos diccionaris etimològics posen de relleu que mentre el patrimoni (pater-monium) posa l’accent en la transmissió vertical dels valors, que són llegats d’una generació a l’altre, la idea de matrimoni (matermonium) emfatitza una transmissió de valors horitzontal, a través del
contacte directe entre mares i filles i fills. Estem un altre cop davant de la dicotomia entre allò públic i allò privat, entre allò rellevant socialment i allò que només ho és personalment.
Òbviament la vida privada ha generat un patrimoni menys ric i menys ostentós que la vida pública. Els palaus, les grans estructures funeràries o les esglésies deixen pas, en aquest terreny, a patrimonis de la vida quotidiana, amb una funcionalitat molt ben definida. Però el discurs i la narrativa històrica s’ha creat a través del patrimoni de filiació masculina i allò vinculat a la història de les dones ha quedat relegat a un segon pla.
En aquesta Jornada del Patrimoni del Baix Llobregat ens plantegem un doble objectiu: donar eines per posar en valor el patrimoni vinculat a l’activitat de les dones i per generar un discurs no androcèntric del patrimoni que tenen les nostres ciutats i viles.

DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA DE LES JORNADES

FEU AQUÍ LES VOSTRES INSCRIPCIONS 

 

IX JORNADES DE PATRIMONI A SANT JOAN DESPÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar