Presentació del llibre El Baix Llobregat a Debat. Crònica d’un procés participatiu

La sala d’actes del Consell Comarcal es va omplir amb una nodrida representació de representants d’institucions, entitats i empreses vinculada al congrés El Baix Llobregat a debat que vem fer l’any 2016, però també de persones expertes que a títol individual ens va aportar els seus sabers. El matí del 8 de febrer, més d’una seixantena de persones van assistir a la presentació del llibre que recull la crònica del que va ser un procés participatiu en clau cultural, territorial, social, econòmica i política. El llibre és un testimoni del que va ser El Baix Llobregat a debat desenvolupat durant més d’un any i desplegat per tot el territori, cercant el màxim de complicitats i de participació.

Aquesta publicació l’encapçala el document  Compromís col·lectiu del Baix Llobregat que es va presentar a principis del 2017 a mode de conclusions del congrés. D’aquest document han sorgit els 30 reptes – com a al·lusió metafòrica als 30 municipis de la comarca- que clouen el llibre i que mostren de forma condensada  l’essència del document, plantejats amb l’esperança que algun d’ells siguin una realitat de cara al 2030.

Dins l’obra també hi trobareu la ressenya dels més de 60 actes que es van fer a mode de taules temàtiques de debat i del plenari del congrés. També una crònica de les altres dues potes que va tenir el congrés: el fòrum municipalista i el workshop de Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat.

En el llibre també hi ha explicacions dels origens del congrés, l’estructura organitzativa, la metodologia que es va emprar o el desplegament pel territori que va tenir el congrés, entre moltes altres coses que van conformar el Baix Llobregat a debat.

A l’acte hi van intervenir el conseller de Cultura del Consell comarcal, Lluís Montfort que va ressaltar la importància que per a la comarca va tenir el Congrés. A continuació l’expert en comunicació, Antoni Gutierrez Rubí, que va destacar com les pàgines del llibre destil·laven l’entusiasme i les ganes amb les que que es va desenvolupar el congrés i la utilitat del mateix. La presidenta del CECBLL, Conxita Sánchez, que va voler posar de relleu la tasca feta pel Centre com a impulsor del Congrés i del llibre; i va tancar l’acte el president del Consell Comarcal Josep Perpinyà, que va començar la seva intervenció posant sobre la taula els nous projectes que el CECBLL ja li hem presentat per aquest any.

En el decurs de l’acte, l’artista Marta Arañó va realitzar una obra pictòrica amb la tècnica de pintura amb vi, que va pintar mentre escoltava el que es deia a la presentació.

Presentació del llibre El Baix Llobregat a Debat. Crònica d’un procés participatiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES