Visita al refugi antiaeri de Sant Just Desvern

El dimecres 20 de febrer, el CECBLL i l’Ajuntament de Sant Just Desvern vem fer una crida als càrrecs electes de la nostra comarca perquè visitessin el refugi antiari que va recuperar el municipi el novembre de 2018. Es tracta d’un refugi construit l’any 1938, amb una extensió de 165 m i 8 m de fondària, amb dues boques d’entrada, la primera a les Escola i l’altra al carrer de l’Ateneu. Només un tram és visitable -els primers 70 metres- per tal de preservar les galeries subterrànies i frenar el seu deteriorament. Per aquest motiu no entren més de 13 persones a la vegada al refugi. Sant Just ha fet un magnífic projecte museístic del refugi i el seu entron. Ha apostat per les noves tecnologies i, a través de la realitat virtual, han aconseguit que el visitant es posi a la pell d’aquelles persones que en feren ús durant els bombardejos del 38 i principis del 39. Tot el projecte està perfectament documentat i a més compta amb una pàgina web que  complementa la visita.

Visita al refugi antiaeri de Sant Just Desvern

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar