Presentació del llibre Santa Coloma de Montpedrós, una comunitat rural feudal d’època medieval

Prop d’una seixantena de persones ens van acompanyar divendres 22 de febrer a la presentació del llibre d’en Lluís Monjas, Santa Coloma de Montpedrós, una comunitat rural feudal d’època medieval. A la presentació van intervenir l’alcaldessa de Santa Coloma Anna Martínez i la directora de la nostra editorial encarregada de la edició del llibre, Montserrat Torra. Totes dues valorar molt positivament per fi aquest llibre veiés la llum, doncs l’autor el tenia escrit des d’abans de l’any 2000 i, per diversos motius, no havia estat possible la seva publicació fins ara. En Lluís Monjas ha fet un anàlisi total de la història medieval de Santa Coloma de Cervelló, des del segle XII fins al segle XV. Es remunta a l’Alta Edat Mitjana per conèixer els orígens de la població. La part més extensa de l’obra és on analitza les relacions senyorials entre els senyors de Santa Coloma i els seus pagesos, tot mostrant el funcionament intern d’una comunitat rural feudal. En resum, una magnifica obra, ben documentada i amb l’afegitó que el desaparegut Jaume Codina en va fer el pròleg l’any 2000.

 

Presentació del llibre Santa Coloma de Montpedrós, una comunitat rural feudal d’època medieval

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar