CINQUÈ ITINERARI “EL BAIX LLOBREGAT FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA”

El dissabte 16 de març es va fer el cinquè itinerari de la guia El Baix Llobregat, font de l’àrea metropolitana. Amb el nom “Pous l’Estrella de Sant Feliu de Llobregat” ens va permetre conèixer aquesta important infraestructura d’abastament d’aigua potable de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La trobada va tenir lloc a l’estació de Sant Feliu de Llobregat des d’on ens vam dirigir a la zona agrícola propera al riu a la que vàrem arribar pel carrer  Comerç. Al cap de pocs minuts ja érem davant el pou número 6 i l’ETAP número 2.

Els anomenats pous i ETAPs les Estrelles són un conjunt de 6 pous ubicats al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat que van ser posats en servei durant la dècada de 1950 i van funcionar fins a la primavera de l’any 1974, quan un greu episodi de contaminació per dissolvents clorats va obligar a la seva aturada.

RECUPERACIÓ DELS POUS I NOVES INSTAL·LACIONS

Davant l’escassetat d’aigua de l’àrea metropolitana de Barcelona, durant l’episodi de sequera de l’any 2007 i i part del 2008, es van recuperar aquests pous en desús. Per millorar la qualitat de l’aigua d’aquests pous es va optar per un sistema d’arrossegament per aire. Amb aquesta finalitat es van construir dues plantes, anomenades ETAP’s l’Estrella número 1 i  2.

Des del pou número 6 el recorregut va continuar passant pel pou número 5 i després de creuar per sota de la B-23 vàrem veure els pous número 4 i 3. Davant aquest últim pou els guies ens van explicar el fet, poc conegut, que la seva construcció va ser autoritzada per abastir la ciutat de Sabadell.

Després d’esmorzar, a la vora del riu, vàrem continuar el camí per arribar al pou número 2 i despès al número 1 que comparteix recinte amb l’ETAP número 1.

Des del pou número 1 l’itinerari va continuar en direcció a la zona urbana, pels carrers de la qual vàrem arribar a l’estació de Sant Feliu, punt on va finalitzar l’excursió.

CINQUÈ ITINERARI “EL BAIX LLOBREGAT FONT DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.