EDITORIAL CECBLL (MARÇ 2019): L’essència del centre d’estudis

Els estatuts del Centre d’Estudis recullen que cada tres anys s’han de convocar eleccions per tal de renovar la Junta Directiva. Després de dos mandants amb Conxita Sánchez i el seu equip al capdavant de l’entitat, la Junta ha quedat configurada per algunes persones que es mantenen renovant el seu compromís i per noves incorporacions plenes d’il·lusió. Es produeix també un canvi a la presidència, que serà assumida per Genoveva Català, molinenca que ja formava part de la Junta anterior i que va liderar l’àmbit d’Entorn i Territori al congrés El Baix Llobregat a Debat.

Les persones que formem part de la nova Junta directiva per al període 2019-2022,  volen donar continuïtat a l’empenta assolida per l’entitat. Es tracta d’un equip humà molt valuós. Els motiven els valors i els camps temàtics en els quals l’entitat ha actuat. El projecte i les accions prioritàries que emprenen, tenen dues vessants de treball: la projecció pública de l’activitat i la vida associativa i la persistència de l’entitat.

En aquest sentit, es proposen les següents línies de treball per al proper període:

  1. Perseverar i aprofundir en la promoció del patrimoni, dels valors culturals, socials i naturals de la comarca des del vessant de la investigació, la reflexió, la conservació i la divulgació.
  2. Treballar per l’equitat, ja que les desigualtats no tenen només una base cultural, sinó que són socials i econòmiques i tenen un biaix de gènere.
  3. Continuar treballant entorn de totes les temàtiques tractades en el Congrés El Baix Llobregat a Debat, resumides en els 30 reptes i coincidents amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per al 2030.
  4. Posar de relleu la trajectòria històrica del Centre en els seus 45 anys. Promoure l’activitat voluntària de les persones associades i aconseguir ampliar la base social. Posar de relleu l’ofici de la gestió cultural, des de la professionalitat i des del voluntariat.
  5. Mantenir i promoure la cooperació amb les administracions públiques, les entitats i els sectors econòmics favorables a la cultura com a motor i mitjà per a un desenvolupament sostenible, com a eina per al benestar de les persones i a favor de la igualtat.

El CECBLL és una associació que exerceix el seu lideratge cultural en el territori i entén que la cultura ha de contribuir de forma efectiva a les polítiques, les estratègies i els programes que faciliten un desenvolupament econòmic i social inclusiu, la sostenibilitat mediambiental, l’harmonia, la pau i la seguretat. La cultura ha de ser un motor i un mitjà per al desenvolupament sostenible. La cultura ha de ser una eina per al benestar de les persones i un pilar en la lluita contra la desigualtat. La cultura ha de recuperar un rol prioritari en les agendes polítiques i socials del nostre país.

La nova Junta, escollida per unanimitat, treballarà per aconseguir tots aquests propòsits. La nostra associació ha estat i serà consistent gràcies al consens i a la suma de les diversitats, un valor que s’ha de mantenir i preservar en la nostra trajectòria, tal com s’ha fet al llarg d’aquests 45 anys.

Des de l’activisme cultural i social, no ens cansarem mai de dir que com més mans, més ulls, més intel·ligència i més voluntats conflueixin, millors resultats obtindrem a favor de la comunitat.

EDITORIAL CECBLL (MARÇ 2019): L’essència del centre d’estudis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.