ES PRESENTA EL LLIBRE SANT FELIU SEGLE XX PER SANT JORDI

Aquest Sant Jordi, a la sala de plens de l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, hem presentat el llibre Sant Feliu segle XX , realitzat pel Centre d’Estudis i per l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Les autores i l’autor artífexs de l’obra han estat M.Luz Retuerta, directora de l’Arxiu, Esther Hachuel directora del Centre d’Estudis i Josep Padró, soci i col·laborador del CECBLL.

El llibre fa un recorregut per la història de Sant Feliu de Llobregat durant el segle XX en un format divulgatiu. La publicació està adreçada a l’alumnat dels últims cursos d’ESO i de batxillerat, i en general al conjunt de la ciutadania que es vulgui apropar a l’evolució històrica recent d’aquest municipi.

L’obra va néixer en el marc de les visites dels estudiants d’ESO a l’Ajuntament. En aquest context, des de l’alcaldia es va veure la necessitat de disposar d’un instrument de difusió que expliqués els antecedents històrics més immediats. Aquesta publicació neix amb la finalitat d’establir lligams entre la història de la ciutat i les històries personals i familiars dels joves, i entre l’esdevenir d’aquesta comunitat i l’evolució del món.

Comprèn els capítols següent:

  1. El territori. La petjada humana
  2. La població. Aiguabarreig humà
  3. L’agricultura. La pagesia en retrocés.
  4. La indústria. Enginys, màquines, fàbriques
  5. Comerç, transport i capitalitat. Fer circular per viure
  6. La política. El llarg camí cap a la democràcia
  7. Els moviments socials. Lluitar per aconseguir drets
  8. La salut. Un dret que es fa universal.
  9. L’educació. Aprendre per millorar el món
  10. L’esport. Aplegar-se per gaudir
  11. La cultura. Crear, comunicar i compartir
  12. La vida quotidiana. Pinzellades i imatge

La presentació es va fer en el marc de l’acte institucional de celebració de la Diada de Sant Jordi de Sant Feliu de Llobregat.