7a TROBADA D’ENTITATS D’ESTUDIS DEL BAIX LLOBREGAT 

La Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat suposa cada any i mig un espai d’encontre entre totes les entitats d’estudis de la comarca, un territori especialment ric en aquest tipus d’associació que forma part de l’ADN de la cultura catalana i que té els seus orígen a la Renaixença. El dissabte 8 de juny ens vem retrobar a l’antic cinema Titan de la ciutat de Cornellà una bona representació dels centres d’estudis que tenim a la comarca del Baix Llobregat. Quasi a les trenta poblacions hi tenim una entitat d’estudi que, sota diversos noms com centre d’estudis, col·lectiu, associació o d’altres, treballen per la difusió de la cultura i el patrimoni del nostre territori. Va ser la setena vegada que vem fer la Trobada d’entitats, aquest cop sota el lema els usos i la gestió del patrimoni. El centre d’estudis amfitrió va ser l’Avenç de Cornellà que enguany celebren 25 anys des de la seva fundació. L’obertura de l’acte va anar a càrrec de Carles Freixas, president de l’Avenç de Cornellà, Francesc Viso, en representació de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner, Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Rocio Garcia, tinent d’alcalde i regidora de Cultura de Cornellà de Llobregat. Tot seguit una taula d’experts  ens van donar les seves visions sobre com veuen el futur de la gestió del patrimoni i finalment van prendre el protagonisme les entitats d’estudi que van participar en una taula d’intercanvi d’experiències on hi van participar  en Jaime González,  de l’Associació Naturalista d’Abrera, Josep Campmany, Centre d’Estudis de Gavà i Trobades de Centres d’Estudis d’Eramprunyà, Josep M. Cobos, de l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu Entorn, Ignasi Doñate, de l’Avenç de Cornellà, Mariano Martínez, de La Rutlla, Centre d’Estudis de Sant Boi i Conxita Sánchez, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat
La trobada es va cloure amb una visita a la exposició  “25 any de l’Avenç” situada al Palau Mercader i amb un dinar de germanor
7a TROBADA D’ENTITATS D’ESTUDIS DEL BAIX LLOBREGAT 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES