EDITORIAL (MAIG 2019): El Baix Llobregat, territori socialment responsable

Diem adeu al mes de maig coneixent els resultats de les eleccions municipals de diumenge dia 26. A mitjans de juny i abans de les vacances veurem com prenen possessió dels seus càrrecs  les persones electes escollides a cada Ajuntament i a les institucions locals com la Diputació, l’Àrea metropolitana i el Consell comarcal. A totes elles els desitgem els màxims encerts i els oferim la nostra lleial col·laboració tal com hem fet en els darrers 45 anys.

Aquest any en el Centre d’Estudis també estem de celebració. El caràcter simbòlic dels 45 anys, ens situa per davant dels 40 anys d’Ajuntaments democràtics. La nostra entitat va néixer quan la societat es desvetllava i ja eren inevitables canvis profunds que ens portessin “nord enllà on diuen que la gent és neta i noble, rica, lliure, culte, desvetllada i feliç”, com deia Salvador Espriu.

En aquests 45 anys ens hem convertit en una associació de referència dintre i fora de la comarca. I allò que preveia l’acta fundacional, a saber, que un Centre d’Estudis contribuiria a cohesionar i a promocionar el Baix Llobregat, renova cada dia la seva validesa.

Commemorem que fa 45 anys es va fundar el Centre tot reflexionant sobre el concepte de territori socialment responsable. Volem aprofundir des del context metropolità en el vincle entre l’economia i la cultura. El sector cultural és generador d’activitat econòmica; cal consolidar els projectes que s’emprenen i  les entitats culturals necessitem sumar esforços del conjunt de la societat per continuar l’activitat de recerca i de difusió del coneixement.

Amb l’objectiu de compartir amb el conjunt social, cultural i econòmic de la comarca la voluntat de construir xarxes i complicitats, iniciem unes primeres  reflexions de la mà de persones altament qualificades. Us convidem a asseure’ns juntes, escoltar l’expertesa i  enraonar  per continuar el camí de fer de la cultura una eina indispensable pel benestar de les persones i un pilar en la lluita contra la desigualtat.

Per això us fem avinent les principals activitats programades per les properes setmanes, emmarcades en aquesta celebració:

  • Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat a Cornellà de Llobregat. Dissabte 8 de juny a la Biblioteca Marta Mata. Aquesta trobada és un espai d’encontre entre totes les entitats d’estudis de la comarca. Aquest any tractarem dels usos i la gestió del patrimoni.
  • Diàlegs des del Baix. Diàlegs metropolitans:

La cultura com a eina de cohesió social i econòmica.  Dimarts 11 de juny a les 19 h a Can Negre de Sant Joan Despí. A càrrec del Dr. Lluís Bonet Agustí, professor titular d’economia aplicada de la UB i coordinador del Programa de doctorat en Gestió de la cultura i el patrimoni i del Màster oficial en Gestió cultural.

Els vincles de l’activitat econòmica i el foment de la cultura. Dimecres 19 de juny a les 19 h al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat: càrrec del Dr. Antón Costas, catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona.

  • Sopar de commemoració del 45è aniversari del CECBLL. Dijous 4 de juliol a les 19 h al Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts. Visita al Molí del Frares i acte central de la commemoració, amb sopar-degustació de plats de productes de la nostra comarca, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

Quan tornem de vacances, a la tardor, emprenem una activitat formativa, el curs “El Baix Llobregat, cruïlla estratègica”, que  pretén fomentar i divulgar el coneixement de l’entorn social i natural, econòmic i sociològic de la comarca, així com dotar de recursos pràctics per interpretar la situació de la comarca en diferents àmbits i gestionar situacions concretes.

Us convidem a celebrar amb nosaltres aquests 45 anys de trajectòria de la nostra entitat. Així doncs, preneu nota d’aquestes dates i que gaudiu amb les activitats!

EDITORIAL (MAIG 2019): El Baix Llobregat, territori socialment responsable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar