Festa de celebració del 45è aniversari del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

El Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts va ser el lloc escollit per a la festa i la celebració dels 45 anys d’existència del CECBLL, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat entorn al concepte territori socialment responsable.

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat compleix aquest any el 45è aniversari de la seva fundació. Més d’una vuitantena de persones i més d’una vintena d’entitats, associacions i sindicats de la comarca, ens van voler acompanyar en aquesta efemèride digne de ser commemorada. Per una entitat d’estudi, 45 anys són molt anys. El Centre d’estudis ha passat per moltes etapes, per moments bons i per no tan bons, però mai hem perdut el nostre objectiu, promocionar la comarca del Baix Llobregat des del seu coneixement. I així ho van reconèixer les 13 entitats que van participar a l’acte, després de la visita guiada al Molí fariner que ens va fer la Roser Calpe, arxivera municipal i sòcia del Centre. Cadascuna d’elles va fer la seva felicitació i reconeixement al Centre d’estudis, tot fent especial menció a la organització del congrés El Baix Llobregat que vem fer durant el 2016.

L’acte central el van tancar els parlaments de les autoritats presents a l’acte. L’alcalde de Sant Vicenç, Miguel Comino a qui des d’aquestes línies volem agrair tot l’esforç que s’ha fet per acollir la celebració; el Francesc Viso, coordinador de la Coordinadora de Centres d’estudi de Parla Catalana que va elogiar la feina que fan els centres d’estudi; en Jordi Gil, vicepresident del Consell comarcal i conseller d’educació; en Jordi – Xavier Romero, soci fundador del CECBLL signant de l’acta fundacional del 1974; i per acabar la nostra presidenta Genoveva Català, que amb un discurs de candent actualitat on va parlar del canvi climàtic, de la transició energètica, de feminisme, de les problemàtiques de l’habitatge o de les noves tecnologies, va cloure l’acte.

I no podíem acabar amb millor companyia que amb la gent de l’Assocació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, que ens van oferir un excel·lent menú-degustació elaborat amb productes de proximitat com ara un dip d’albergínia del Parc Agrari i Verat sostenible, unes miniburgers ecològiques de Cal Fusteret amb verdures del Parc Agrari o empanades argentines amb Pota Blava i Pebrot de Sant Vicenç entre d’altres delícies.

La festa va ser tot un èxit i vem poder compartir amb tothom la nostra alegria per les quatre dècades i mitja de foment de la recerca, el patrimoni i la cultura a la nostra comarca.

Fotografies cedides per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Amb el suport de:

Festa de celebració del 45è aniversari del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.