El CECBLL rebut al Parlament de Catalunya

Conxita Sànchez, Jaume Bosch i Genoveva Català, actual presidenta del Centre, varen celebrar una reunió al Parlament per presentar la publicació del llibre “Crònica d’un procés participatiu”, edició que recull l’experiència del congrés “El Baix Llobregat a Debat”.

L’any 2017 una àmplia representació del Centre d’Estudis i del Consell Comarcal, vàrem celebrar una reunió explicant les principals temàtiques abordades; s’acordà  que  a la tardor compareixeríem en Comissió per exposar els principals reptes assenyalats en l’activitat congressual. Esdeveniments prou coneguts impossibilitàrem aquesta activitat.

El mes d’abril d’enguany el diputat de la comarca Jordi Albert d’ERC  va sol·licitar una entrevista amb el Centre i una de les conclusions de la trobada va ser que ens facilitaria i coordinaria  una nova reunió amb els grups parlamentaris.

A la trobada d’aquest juliol, hi assistiren Assumpta Escarp (PSC), Toni Morral (JxC), David Cid (CECP), Martin Barra (C’S) i Jordi Albert (ERC). Els electes mostraren molt d’interès amb els temes exposats i s’establí un diàleg interessant entorn els temes que se’ls exposà. Conxita Sànchez explicà profundament l’experiència del Congrés; Jaume Bosch els convidà a difondre el curs “El Baix Llobregat cruïlla estratègica” i Genoveva Català assenyalà algunes de les qüestions sorgides en el congrés com la voluntat de romandre com a comarca (des de Montserrat fins el mar) vinculada amb la realitat metropolitana.

Català també indicà la necessitat de resoldre els dèficits urbanístics de les moltes urbanitzacions, així com establir al territori una gestió forestal eficaç, orientar la transició energètica, impulsar una política que garanteixi l’accés a l’habitatge, així com dotar de coherència el planejament i l’organització territorial no tenint dissenys diferents segons temàtica (regió sanitària/seguretat,….). Com a Centre d’estudis també es pogué reivindicar l’existència d’una normativa en matèria de mecenatge que contribueixi a donar cobertura a experiències com la nostra .

El CECBLL rebut al Parlament de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar