EDITORIAL (JULIOL 2019): Bones vacances!!!

Ninot
que porta un
pes a la base i que,
desviat de la seva posició
vertical, es torna a posar
dret.

El poble.

Saltamartí. Joan Brossa (Tria de poemes conversables)

A punt de començar les vacances d’estiu. Esgotades per la intensa calor ens disposem a deixar planificada l’activitat que farem el darrer trimestre de l’any.

Des de l’editorial us indiquem algunes de les activitats programades. La primera és el curs de formació “El Baix Llobregat: cruïlla estratègica”, que hem preparat amb l’assessorament de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Aquest curs pretén difondre la realitat social, natural i territorial del Baix Llobregat i identificar reptes de futur en un context dinàmic de gran complexitat. Ens adrecem a totes les persones que vulguin ampliar el coneixement d’una comarca heterogènia i plural.

El curs s’iniciarà el dijous dia 3 d’octubre amb una conferència a càrrec de Jaume Bosch que versarà sobre la realitat plural del Baix Llobregat. L’assistència al curs pot ser de la totalitat o per mòduls, que s’han distribuït per temàtiques. El primer mòdul tractarà de territori i dinamització econòmica; el segon, de cultura, patrimoni i comunicació; i el tercer, d’entorn metropolità i gestió del territori. També hi haurà tres visites en espais d’interès com el Campus de la UPC a Castelldefels, el Delta del Llobregat i la fàbrica d’automòbils de Martorell.

Aquesta activitat s’adreça a totes les persones que viuen i/o treballen a la comarca i a qui li pugui interessar aprofundir en el coneixement d’un territori del nostre país on conflueixen algunes de les principals activitats productives, de serveis i que generen recursos. L’activitat sorgeix de la rica experiència del congrés El Baix Llobregat a Debat, així com de les múltiples recerques que al llarg dels anys (45) ha anat fent el Centre. Ens agradaria comptar amb les persones professionals de l’administració i les electes a qui els pugui interessar endinsar-se en el coneixement territorial. També a totes les activistes socials, ecologistes, feministes, sindicals o empresarials. En definitiva, a tot l’actiu social i polític de la comarca. No entenem el curs com una persona imparteix perquè té el coneixement i la resta escolta i aprèn, sinó que l’entenem com un espai d’intercanvi i empoderament social que ens arrela a la realitat territorial.

Quan tornem de vacances i de manera immediata, el dia 6 de setembre, col·laborem amb una Jornada sobre la necessària i imminent transició energètica adreçada, principalment, als docents de la comarca i que organitzem conjuntament amb els Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, el CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) i amb el CMES (Col·lectiu per a un nou model energètic social i sostenible).

El dia 17 de setembre inaugurarem, al Centre Cívic Mas Lluí, l’exposició itinerant i interactiva “Metròpolis de ciutats”, feta per l’AMB i que pretén acostar a la ciutadania la realitat actual de la metròpolis, així com el procés de redacció del nou Pla Director d’Urbanisme (PDU). Aquesta eina haurà de substituir el vigent Pla General Metropolità de Barcelona del 1976 (PGM), i serà l’instrument que finalment recollirà el conjunt de directrius i normes que determinaran com s’ha de desenvolupar la metròpolis en els pròxims anys. El dia 25 de setembre es durà a terme un taller participatiu que s’organitza, en cada àmbit territorial, en la fase actual de redacció del PDU. Us animen a començar-vos a mirar la pàgina web sobre el procés la redacció del nou PDU on trobareu des de l’Avanç del PDU, els diversos processos participatius que s’estan preparant al voltant de sis eixos temàtics, informació sobre l’exposició, centenars de reflexions temàtiques realitzades per una part de l’extensa xarxa d’experts i tècnics que estan participant en la generació de coneixement i la redacció del PDU, etc.

Ens n’anem de vacances contentes per la feina feta i molt il·lusionades per les que deixem programades per a la tardor, de les quals només us hem fet un tast.

Que tingueu/tinguem un bon estiu i que retornem amb energies renovades.

Bones vacances!!

EDITORIAL (JULIOL 2019): Bones vacances!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.