Sabíeu que… setembre

SLIDER_concurs-07

 Sabíeu que fa 57 anys hi va haver una de les inundacions més greus de la història de Catalunya?

El vespre del 25 de setembre de l’any 1962 es va registrar la pitjor catàstrofe hidrològica de Catalunya. Una pluja intensa i sobtada, caiguda bàsicament a la zona del Vallès Occidental va fer que negués el cabal de la riera de Rubí (…) Quan l’aigua va arribar a la llera del Llobregat, el riu ja anava ple i el desbordament va ser general i tràgic, sobretot als municipis del Papiol i Molins de Rei.

Jesús Vila, “Trenta anys de lluita contra el desviament del riu Llobregat (1971-2001)”, dins de Constructors de consciència i de canvi. Una aproximació als moviments socials des del Baix Llobregat, 2009, p. 412

XAC PREMSA, Llobregat – 29/09/1962

Sabíeu que… setembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.