EXPOSICIÓ METRÒPOLIS DE CIUTAT AL CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

L’exposció “Metròpolis de ciutats” és una mostra produïda per l’AMB sobre el nou Pla director urbanístic,  l’instrument que recollirà el conjunt de directrius i normes que determinaran com s’ha de desenvolupar la metròpolis en els pròxims anys. Aquesta exposició es va inaugurar el 17 de setembre a la nostra seu i durant la seva estada,  l’exposció no ha parat de rebre visites i de fer-se tota una programació d’activitats paral·leles al voltant de la mostra que ha durat dues setmanes. L’acte d’inauguració va comptar  amb la presència de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, el gerent de l’AMB, Ramon Torra, i la presidenta del CECBLL, Genoveva Català i prop d’una cinquantena d’assistents.

S’han realitzat un seguit de visites guiades pel personal de l’Àrea Metropolitana adreçat a divendres col·lectius: als socis i les sòcies del CECBLL, a escoles i instituts de la ciutat i també es va fer una visita guiada pel nostre membre de Junta Rafael Bellido, advocat i expert en temes d’urbanisme.

També s’ha plantejat un taller participatiu obert a tothom, la tarda del 25 de setembre.  Aquests debats ciutadans són espais de participació oberts que es duran a terme als diferents àmbits territorials amb l’objectiu de difondre el contingut del Pla i recollir les visions i els suggeriments en relació amb el document de l’Avanç del PDU.

La mostra s’estructura en tres blocs. La primera part és una introducció al territori metropolità a través d’un audiovisual que se centra en la realitat actual. Un segon bloc està dedicat als reptes urbanístics, plantejant necessitats i problemàtiques bàsiques per formular les estratègies i les propostes. La part final és una galeria virtual on s’exposen les visions, els projectes estratègics i els projectes de cada municipi en relació amb les diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local.

©Marc Rius. Fotografies extretes del diari digital Fet a Sant Feliu

 

EXPOSICIÓ METRÒPOLIS DE CIUTAT AL CENTRE D’ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

CICLE DE CONFERÈNCIES I MOSAICS D’EXPERIÈNCIES