Xerrada – vermut: Què significa la lluita obrera avui?

Una bona part del pensament d’esquerra considera que la hegemonia cultural en el segle XXI es farà a partir d’un procés social més complex que en el passat, ja que el treball ja no ocupa el mateix espai de centralitat que fa un segle. Aquest pensament considera que aquesta hegemonia cultural es generarà a partir de la confluència de diverses hegemonies com les del món del treball, el feminisme, l’ecologia i d’una profunda democratització de multitud d’aspectes que afecten la nostra vida .

Aquest diumenge dia 13, el municipi del Prat de Llobregat, obria les portes de la seva programació de temporada amb l’obra titulada “Mundo Obrero”, escrita, dirigida i interpretada per Alberto San Juan. És un interessant relat de la vida d’un home i una dona (Luís i Pilar) que es van procreant i  protagonitzen moments clau dels darrers cent anys de la nostra història.

L’avinentesa d’aquesta programació teatral ha fet que la Cooperativa Obrera de Vivendes i el Centre Cívic Palmira Domènech s’anticipessin a la representació teatral i el mateix diumenge al migdia organitzessin una xerrada-vermut interpel·lant-se sobre   Quin és el sentit de les lluites obreres en l’actualitat? Quina connexió existeix entre l’obrerisme i altres moviments socials? On queda la lluita de classes avui en dia? i el concepte de classe obrera? Són nombroses les preguntes que sorgeixen al voltant de les lluites obreres, és per això que volem estirar de diversos fils i preguntar-nos el paper, el sentit i l’evolució de tot plegat en una xerrada col·loqui acompanyada d’un bon vermut.

La xerrada conduïda i moderada per la Directora del Centre Cívic Laura Quinto comptà amb la participació de l’actor Alberto San Juan, Rosa Bernaus i Julio Moya de la PAHC de Sabadell, Ermengol Gassiot (secretari general de la CGT de Catalunya), Javier Pacheco (secretari general de CCOO de Catalunya) i Sindihogar. El Centre d’Estudis

hi fórem convidades i col·laboràrem en la configuració del debat.

 

 

Xerrada – vermut: Què significa la lluita obrera avui?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.