LA XARXA D’ESPAIS DE MEMÒRIA DEL BAIX LLOBREGAT

El divendres 17 de gener de 2020.  a la Sala Isidor Cónsul de la masia de Can Ginestar a Sant Just Desvern, es va reunir el grup impulsor de la Xarxa d’Espais de Memòria del Baix Llobregat, sota l’impuls de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Les persones que van assistir a aquesta primera trobada van ser: Jordi Amigó, director de l’Arxiu de Sant Just Desvern; Joan Basagañas, regidor de Cultura de Sant Just Desvern; M.Jesús Bono, responsable dels projectes de Memòria del CECBLL; Genoveva Català, presidenta del CECBLL; Ot Garcia, regidor de Cultura de Cornellà de Llobregat; Esther Garcia, regidora de Memòria del Prat de Llobregat; Jordi Gil, conseller de Cultura i Memòria del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Esther Hachuel, directora del CECBLL; Alfons López, tècnic de l’Ajuntament de Castelldefels; César Lorenzo, tècnic de Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat; Berta Martí, tècnica de l’Ajuntament de Sant Just Desvern; Montse Pérez, regidora d’Educació d’Esplugues de Llobregat; Marina Pons, tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat; Neus Ribas, cap de projectes del CECBLL; i David Rovira, tècnic de la Central AGBAR de Cornellà de Llobregat

Després d’una breu ronda de presentacions, va començar un intens i ric debat sobre els espais memorialístics que hi ha a la nostra comarca i de la poca connexió que hi ha entre ells. Del debat es va valorar la possibilitat de crear la Xarxa d’Espais de Memòria de la comarca i es va acordar començar amb la programació d’una oferta de visites guiades durant tot l’any 2020. El conseller de memòria Jordi Gil, va explicar aquesta iniciativa a l’acte de constitució de la Xarxa de Memòria Democràtica del dia 25 de gener.

 

LA XARXA D’ESPAIS DE MEMÒRIA DEL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar