12a recerca col·lectiva sobre l’economia social i el cooperativisme al Baix Llobregat

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat fa una crida a totes les persones interessades en participar en la 12a Convocatòria de recerca col·lectiva, que vol aprofundir en el coneixement històric i present de l’economia social i el cooperativisme al Baix Llobregat i que té també l’objectiu de fer aportacions al futur de l’economia del Baix Llobregat.

El dissabte 28 de novembre va tenir lloc l’acte de presentació de la Convocatòria, que va comptar amb una conferència del Dr. José Luís Martínez González, el director de la recerca, que  porta molts anys vinculat a la promoció de l’economia social i solidària. El Dr. Martínez és professor d’història econòmica i economia ambiental a la UAB, professor del postgrau d’economia social al Tecnocampus-Pompeu Fabra i professor col·laborador d’història del pensament econòmic a la UOC.

La conferència va posar de relleu les principals característiques del cooperativisme i els principals buits de coneixement que tenim pel que fa al Baix Llobregat i que justifiquen la necessitat d’aquesta recerca.

L’acte va comptar també amb  la participació persones vinculades a aquest terreny que van explicar les seves experiències i els reptes de futur que es plantegen. En un bloc conduit per Mohammed el Youssofi (Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat), hi van participar Dolors Camats, directora de la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat de Llobregat; Joan Arévalo, director de la Comunitat Minera Olesana; Albert Marsà, cofundador de MTK Space de Sant Feliu de Llobregat; i Rosa Asensio, cofundadora de Cuidando de ti, de Sant Boi de Llobregat.

L’acte, que va tenir una molt bona acollida, va estar encaçalat per intervencions de la presidenta del CECBLL, Genoveva Català, i de Gemma Tribó, responsable de Junta d’aquest projecte.

Un dels aspectes més destacats va ser la constatació que l’economia social fa un retorn a la societat que està molt per sobre dels diners invertits. Com a associació, ens sentim orgullosos de formar part d’aquest món de l’economia social i solidària.

 

 

12a recerca col·lectiva sobre l’economia social i el cooperativisme al Baix Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.