6a JORNADA DE PAISATGES CONTEMPORANIS DEL BAIX LLOBREGAT

Transició energètica, emergència climàtica i economia circular

Els acords de la cimera xilena COP25 celebrada a Madrid, van posar sobre la taula l’emergència climàtica i ens indiquen que és necessària una agenda que l’abordi. Des del CECBLL volíem apropar-nos a les mesures que han emprès i emprenen les institucions (d’Europa, Espanya, Catalunya i del món local), així com al punt de vista del món acadèmic, social i empresarial. Per això vam decidir dedicar la 6a Jornada de paisatges contemporanis del Baix Llobregat a la transició energètica, l’emergència climàtica i l’economia circular, tres temes íntimament relacionats, però amb espais de recerca i d’actuació propis.

La pandèmia, però va transformar la 6a Jornada en un documental. Inicialment havia de tenir el mateix format que les anteriors edicions, amb 3 taules rodones celebrades en aquest cas als municipis de Vallirana, Viladecans i Molins de Rei. Però la situació ens va empènyer a donar-li aquest nou format. I estem molt satisfets i satisfetes d’aquesta “primera vegada”, d’aquets primer documental. No serà pas el darrer. Un nou format divulgatiu que planteja una interlocució més fàcil amb tots els públics.

L’audiovisual, produït pel Centre d’Estudis i realitzat per How Audiovisual & Multimedia, te una durada de 30 minuts i es va presentar dijous 14 de gener al Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat, amb assistència de més de 40 persones en sala i prop de 50 per streaming.  Després del passi es va obrir un petit debat conduit per Isabel Fernández, amiga, directora i promotora d’audiovisuals com “El pati del darrera” i “Orgull de Baix” entre d’altres. També va intervenir Carlos Vera, director de How Audiovisual. L’obertura de l’acte va anar a càrrec de la presidenta del Centre.   

Per la realització del documental vam buscar la veu de persones expertes: Carles Riba i Joan Herrera per parlar de la transició energètica; Jordi Mazón i Laura Cid per l’emergència climàtica; i Pilar Chiva i Raimon Roda per l’economia circular. Trobareu més informació a la fitxa tècnica del documental

Altres persones que hi intervenen són els alcaldes i l’alcaldessa dels municipis on inicialment s’havien de celebrar  els tres debats de la Jornada i que vam escollir per les seves actuacions en les diferents matèries de referència.  I també han participat  el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, la directora del Centre d’Estudis, Esther Hachuel, i la presidenta, Genoveva Català.

 

6a JORNADA DE PAISATGES CONTEMPORANIS DEL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.