Ángel Merino presenta a l’Ateneu Santfeliuenc un llibre sobre les festes

La sala d’actes de l’Ateneu Santfeliuenc es va omplir de gom a gom la tarda del 7 d’octubre per assistir a la presentació del darrer llibre de l’Ángel Merino, alcalde de Sant Feliu de Llobregat entre els anys 2000-2003 i expert en temes de participació, associacionisme i democràcia local. Democràcia i construcció de la cultura popular festiva a Sant Feliu de Llobregat, s’ha publicat sota el segell d’Edicions del Llobregat, el servei de publicacions del CECBLL, i ens ofereix una visió de la construcció festiva de Sant Feliu de Llobregat en clau conceptual i entesa com un procés que ha donat lloc a un model festiu que ha arribat fins als nostres dies.

A la taula acompanyaven l’autor, l’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, la presidenta del Centre d’Estudis, Genoveva Català i la directora del CECBLL, Esther Hachuel, que també ha estat l’editora d’aquest llibre. I finalment va prendre la paraula Ángel Merino, que ens va explicar la situació en què el franquisme va deixar la cultura popular festiva catalana i  el procés de reconstrucció festiva durant la transició democràtica, posant el focus en Sant Feliu, sent el propi autor protagonista dels fets que s’hi expliquen.

En paraules del propi autor “Sempre he cregut en la cultura i en la festa en particular com instruments privilegiats per construir identitat de ciutat i sentiment de comunitat

 

Ángel Merino presenta a l’Ateneu Santfeliuenc un llibre sobre les festes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.