VISITA GUIADA ALS ESPAIS NATURALS DEL DELTA

El dissabte dia 9 d’octubre visitàrem els espais naturals del Delta, acompanyats d’ una guia excepcional, Maria José Albaladejo, Gerent del Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del Delta del Llobregat. Una trentena de persones observaren el contrast de paisatges que identifiquen el Delta del Llobregat, enfilats al Mirador de l’estany de l’Illa i a la Torre de Cal Lluquer. Des del Mirador contemplaren “in situ” l’abast de la possible ampliació de l’Aeroport. Albaladejo va fer palesa la importància de les zones humides tot dient “Els aiguamolls litorals són proveïdors de serveis ambientals a la ciutadania, fet especialment important en un Delta al bell mig de la gran àrea metropolitana i en un context d’emergència climàtica” cosa que també afirmava en el seu article https://www.cecbll.cat/index.php/2021/07/26/larticle-del-mes-per-mj-albaladejo/.

Aquesta visita formava part de la programació de la 7a Jornada de Paisatges Contemporanis d’enguany. Les jornades “Paisatges contemporanis del Baix Llobregat” són un espai de recerca, reflexió, debat i difusió de coneixement; per contribuir a ressaltar espais de gran valor ambiental i social, com ara parcs naturals, espais fluvials, platges o sòls agraris. La Jornada d’enguany  va tractar sobre les amenaces i els reptes per a la preservació dels espais rurals a la comarca.

La visita fou seguida per una trentena de persones que, com a curiositat, paga la pena ressaltar que en la seva majoria eren de municipis no pertanyents al Baix Llobregat;  moltes de les  assistents mostraren sorpresa en observar uns espais naturals com els del Delta en una comarca tant urbanitzada.

VISITA GUIADA ALS ESPAIS NATURALS DEL DELTA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar