Visita a l’exposició “La maleta d’Agustí Centelles”

L’equip de la 11a recerca col·lectiva sobre l’exili i la deportació, va tenir el privilegi de visitar el dissabte 16 d’octubre l’exposició “La maleta d’Agustí Centelles”, una exposició fotogràfica de l’exili a la sala MercArt de Sant Just Desvern. A més, la visita la va fer el fill del fotògraf Sergi Centelles, coneixedor  de primera mà de l’arxiu del seu pare Agustí Centelles,  alhora que  conservador i divulgador, juntament amb el seu fill Agustí,  d’un  llegat que  ha esdevingut un referent  mundial del fotoperiodisme modern i que va sobreviure  als avatars de la repressió i l’exili.

Ens va traçar la trajectòria del seu pare marcada sobretot pel  seu compromís  amb la República com a reporter dels fronts de guerra  i la rereguarda  catalana per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, amb la realització  de fotografies que han esdevingut icòniques; i vam poder copsar el seu enginy i audàcia en muntar una càmera fosca -simulada a la sala de l’exposició- i un laboratori dins del seu barracó  del Camp de Bram, que va permetre a molts altres convivents al camp enviar una fotografia a les seves famílies.

En acabar les explicacions ens vam fer una foto de grup amb el Sergi i l’Agusti Centelles i, tot seguit,  la presidenta del CECBLL, Genoveva Català, els va obsequiar amb uns vins produïts al nord de la comarca i el nostre llibre Paisatges contemporanis del Baix Llobregat,  com a mostra d’agraïment.

Tot seguit, l’equip va fer una reunió de treball per avançar amb aquesta recerca dirigida per Maribel Ollé, que el CECBLL vam posar en marxa l’any 2020.

 

Visita a l’exposició “La maleta d’Agustí Centelles”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.