PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SALVEM ELS MOTS DE JORDI BADIA

El divendres 29 d’octubre, el filòleg Jordi Badia ha presentat a la Federació Obrera de Molins de Rei el seu llibre Salvem els mots, en el que reivindica totes aquelles paraules i expressions que actualment estan en desús perquè han estat arraconades per la pressió del castellà, o bé perquè formes sinònimes, sovint no tan precises, n’han acabat ocupant l’espai. L’autor comença definint el llibre com un llibre optimista, ja que encara que la llengua catalana viu uns moments delicats, vol que el seu llibre faci una aportació a contrarestar tot aquest deteriorament. El llibre neix de les xarxes socials. El seu autor, durant dos anys, va utilitzar l’etiqueta #salvemelsmots per escriure el tweet del dijous amb una llista de vuit o deu mots a preservar.
El diari VilaWeb, on treballa en Jordi Badia, durant un temps va difondre alguna d’aquestes llistes de mots, cosa que va contribuir a fer-les més conegudes. De resultes d’aquesta difusió, l’editoral  Rosa dels Vents li va proposar fer aquest llibre.

Aquesta presentació s’ha fet amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua. La benvinguda ha estat a càrrec de la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Genoveva Català, i la presentació de l’acte l’ha fet la filòloga, membre de Junta del CECBLL i sòcia de la Plataforma per la Llengua, Àngels Massip.

En acabar, la llibreria Barba de Molins de Rei va oferir la venta del llibre per les persones que hi vam assistir.

 

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SALVEM ELS MOTS DE JORDI BADIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.