XIV TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS I D’ESTUDIOSOS D’ERAMPRUNYÀ

Begues va acollir la XIV Trobada de centres d’estudis i d’estudiosos d’Eramprunyà, aquesta vegada organitzades des del Centre d’Estudis Beguetans, amb el lema La llar a Eramprunyà: llocs i formes de viure abans del s.XX. 

El matí del 13 de novembre una seixantena de persones van conèixer com eren fa segles les llars de Gavà, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Begues. A més de com eren i com es van construir els masos, masets i cases de cos; també vam aprendre sobre els objectes interiors i mobiliari de les llars de Sant Boi, la gran tasca de digitalització que ha fet l’arxiu de Viladecans, la història de les torres de Castelldefels, la mirada fotogràfica de Francesc Català a can Rosés, els elements espantabruixes que hi ha a les llars de Begues i la curiosa història mai explicada d’un lladre de pas al camí Ral. També vam poder gaudir de les maquetes d’alguns masos fetes per Jaume Viñas així com una petita mostra d’elements espantabruixes amb rajoles i un drac cedit pel mestre de forja beguetà Rafael Artigues.

 

Fotografies del Centre d’estudis beguetans

 

XIV TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS I D’ESTUDIOSOS D’ERAMPRUNYÀ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar