Presentació del llibre La superació de la crisi agrària de finals del segle XIX al Baix Llobregat (1860-1930)

La sala d’actes de la Biblioteca El Molí de Molins de Rei, es va omplir de gom a gom el dijous 10 de febrer per la presentació del llibre La superació de la crisi agrària de finals del segle XIX al Baix Llobregat (1860-1930) de la historiadora i membre de Junta del CECBLL Gemma Tribó. Aquest llibre ha estat editat per Edicions del Llobregat, el segell editorial del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.
El llibre és una síntesis de la tesi doctoral de la Dra. Gemma Tribó Traveria, acabada l’any 1989, Evolució de l’estructura agrària del Baix Llobregat (1860-1930), dirigida pel Dr. Emili Giralt Raventós.
La publicació té un total de 407 pàgines de text, conté més de 100 taules i gràfics repartits per tot el llibre, diverses fotografies, dos annexos i una bibliografia final de l’obra.
Aquest llibre ha estat prologat per Mercè Renom Pulit, Doctora en Història, membre del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i del Grup Treball, Institucions i Génere de la Universitat de Barcelona.
La tesi de Tribó, molt ben rebuda en els àmbits acadèmics, va constituir una destacada aportació al coneixement del passat agrícola del Baix Llobregat, tant per significar una fita en el balanç de la història econòmica i social d’aquest territori, com per les novetats metodològiques i el seu tractament científic.
Amb aquesta síntesis, l’autora coverteix la seva tesi en un llibre de divulgació. Els investigadors i les investigadores interessades en el tema han consultat la tesi, però la ciutadania, i especialment els pocs pagesos i pageses que encara queden per la comarca, els agradarà conèixer un trosset de la seva història. En paraule de l’autora, publicar el llibre també vol ser un acte d’agraïment a totes les persones i institucions que en el seu moment van col·laborar a fer possible la tesi.

Podeu adquirir el llibre en aquest enllaç. 

Amb el suport de:

 

Presentació del llibre La superació de la crisi agrària de finals del segle XIX al Baix Llobregat (1860-1930)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.