Presentació del llibre La colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica.

El dijous 3 de febrer vam presentar a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, el llibre de la Dra. Gràcia Dorel- Ferré La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica.

Prop d’un centenar de persones van assistir a aquesta presentació que va comptar amb els parlaments de l’autora del llibre, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el vicepresident del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Jordi Sicart.

Aquest llibre ha estat una coedició del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament d’Esparreguera,  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’obra mostra, amb rigor científic i voluntat divulgativa, aquest excepcional conjunt fabril i residencial, que va ser una de les colònies industrials més pròsperes a tot el continent durant el segle XX. En paraules de l’autora, en el llibre trobareu “…la història de la Colònia Sedó, a la vora del Llobregat, on van treballar centenars d’homes, de dones, de noies i nois, vinguts d’Esparreguera, d’Olesa, d’Abrera i de les masies del voltant. La fàbrica que podem veure avui va trigar anys en esdevenir la colònia tèxtil més important de Catalunya i d’Espanya.”

Es tracta d’un llibre de gran format, estructurat en 10 capítols i dividit en diversos apartats que,  en certa manera, són independents entre ells per facilitar la lectura i evitar que hagi de ser necessàriament una lectura lineal. A més del contingut textual, l’autora ha fet una recerca d’imatges il·lustratives, fotografies i documents, molts d’ells inèdits.

 Podeu adquiri el llibre aquí

 

 

 

Presentació del llibre La colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.