PLENARI DE LA XARXA DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DEL BAIX LLOBREGAT

El 31 de gener es va celebrar en format telemàtic el Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat. Hi van participar una seixantena de persones entre regidors i regidores de cultura i memòria democràtica de la comarca, sindicats, entitats i associacions vinculades a la memòria democràtica, arxius, i persones que a títol individual van voler acompanyar-nos en aquest primer Plenari.

L’acte el va inciar la presidenta de la Xarxa de Memòria Democràtica i presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, que va conduir la primera part del Plenari. El conseller comarcal de Cultura i Memòria Democràtica, Jordi Carbonell, va explicar el projecte d’activitats de la Xarxa per l’any 2022, i la cap de projectes del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Neus Ribas, ens va explicar les activitats i projectes realitzats per la Xarxa des dels seus incis el gener de l’any 2020 fins ara. També vam comptar amb les intervencions del director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya,  Vicenç Villatoro, i el responsable de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, Xavier Menéndez.

El Plenari va aprovar la Memòria d’Actuacions 2020-2021 i el Pla de Treball pel 2022 amb una proposta de de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, d’incorporar a la Xarxa un representant dels Ateneus que van patir espolis en temps franquistes.

La segona part del Plenari, de caire més lúdic, el catedràtic de dret constitucional Marc Carrillo va realitzar una ponència sobre el projecte de la llei de memòria democràtica i la seva tramitació parlamentària, seguida d’una interessant taula rodona en la qual hi van participar l’Associació Catalana d’expressos polítics, l’Associació per la Memòria Democràtica del Baix Llobregat i l’Amical de Mauthausen.

Us deixem amb el vídeo del Plenari:

 

PLENARI DE LA XARXA DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DEL BAIX LLOBREGAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.