L’ARTICLE DEL MES PER VICKY CASTELLANOS

Al Baix Llobregat les dones SOM UNA

El Baix Llobregat es va declarar comarca feminista l’any 2018, arrel de l’elaboració per part de les alcaldesses de la comarca, el Centre d’Estudis i el Consell Comarcal, d’un “Decàleg per a la construcció de ciutats feministes”. Va ser un any de fortes mobilitzacions feministes, marcat per moviments com el #metoo o el cas de la Manada de Pamplona.

Al Baix Llobregat a més a més, a l’octubre de 2018, vam celebrar el 5è Congrés de les Dones. El Congrés, que es celebra cada quatre anys i que arriba enguany al 20è aniversari, és un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació. Una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’erradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat.

Des del març amb la seva presentació, fins a la celebració a l’octubre, els debats feministes es van estendre per tota la comarca gràcies a l’organització de 28 subseus o activitats precongressuals, on van participar més 1.500 persones.

Aquesta veritable “sacsejada feminista” a la comarca, s’ha activat de nou recentment amb la presentació del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Amb el lema WE ARE ONE, SOM UNA, el Congrés pretén situar al centre d’atenció la SORORITAT, la solidaritat entre totes les dones front les desigualtats i discriminacions de gènere i el masclisme. Les subseus i activitats precongressuals, però, ja s’han començat a celebrar. Les primeres han estat organitzades pels ajuntaments de Gavà, Corbera de Llobregat i Castellví de Rosanes, abordant temes com les dones en el treball del futur, les trajectòries vitals de les dones o les maternitats. Altres àmbits que, de la mà d’expertes es portaran a debatre al Congrés són la salut, la violència masclista i l’empoderament sexual i reproductiu.

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat es celebrarà a Cornellà de Llobregat els propers 4 i 5 de novembre. Us convidem a seguir tota l’activitat a la web www.elbaixllobregat.cat/6congresdones, i a participar a les activitats precongressuals que ajuntaments, entitats i organitzacions organitzaran arreu del territori entre els mesos de març i setembre.

El 2022 al Baix Llobregat, el feminisme i les dones serem protagonistes, WE ARE ONE – SOM UNA

 

Vicky Castellanos
Consellera comarcal de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere

L’ARTICLE DEL MES PER VICKY CASTELLANOS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.